Deze opleiding is geschikt voor iedereen die aan de slag wil in de keuken of bediening en hiervoor de eerste stappen in het vak wil zetten. De volgende persoonlijke eigenschappen zijn belangrijk: je moet het leuk vinden om samen met andere mensen te werken. Je vindt het niet erg om anderen te helpen, zeker niet als het heel druk is. En je begrijpt de noodzaak van hygiëne.
De opleiding duurt twee jaar. Je doet naast de theorielessen ook praktijkervaring op in ons schoolrestaurant. In het eerste jaar loop je twee dagen een gerichte stage in de horeca. In het tweede jaar loop je drie dagen een gerichte stage in de horeca. Er wordt gewerkt met de methode BAS (Bedieningsassistent) en KAS (Keukenassistent).
Je kunt beide opleidingen bij ons op school afronden met een MBO Entree-diploma waarmee je mogelijk kunt doorstromen naar een MBO opleiding niveau 2. Dat scheelt je tijd.
Je doet examen voor het SVH erkende diploma Keukenassistent (KAS) of voor het diploma Bedieningsassistent (BAS). Er is een theorie- en een praktijkdeel.
De kosten voor het lesmateriaal en examen zijn € 50,00