Kranenburgschool-09.jpg

Keuken- en bedieningsassistent

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die aan de slag wil in de keuken of bediening en hiervoor de eerste stappen in het vak wil zetten. De volgende persoonlijke eigenschappen zijn belangrijk: je moet het leuk vinden om samen met andere mensen te werken. Je vindt het niet erg om anderen te helpen, zeker niet als het heel druk is. En je begrijpt de noodzaak van hygiëne.

Hoe ziet de opleiding er uit?

De opleiding duurt twee jaar. Je doet naast de theorielessen ook praktijkervaring op in ons schoolrestaurant. In het eerste jaar loop je twee dagen een gerichte stage in de horeca. In het tweede jaar loop je drie dagen een gerichte stage in de horeca. Er wordt gewerkt met de methode BAS (Bedieningsassistent) en KAS (Keukenassistent).

Je kunt beide opleidingen bij ons op school afronden met een MBO Entree-diploma waarmee je mogelijk kunt doorstromen naar een MBO opleiding niveau 2. Dat scheelt je tijd.

 Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Je krijgt de theorie digitaal en audiovisueel aangeboden   
  • Je leert snijtechnieken, kooktechnieken, om te gaan met hygiëne en nog veel meer..                                                                       
  • Je leert wat mise en place is, je leert poleren, debarrasseren en meer….

 In je stage leer je:

  • samenwerken in een team
  • gastgericht werken
  • een goede collega zijn

Wat wordt er van je verwacht?

  • Op tijd komen
  • Spullen in orde
  • Serieuze leer- en werkhouding

Hoe wordt de opleiding afgerond?

Je doet examen voor het SVH erkende diploma Keukenassistent (KAS) of voor het diploma Bedieningsassistent (BAS). Er is een theorie- en een praktijkdeel. 

Wat kun je na deze opleiding?

  • Je kunt aan de slag in een keuken of in de bediening
  • Je kunt doorleren op een ROC

Wat zijn de kosten? 

De kosten voor het lesmateriaal en examen zijn € 50,00

Alle opleidingen